Preview Mode Links will not work in preview mode

Kurkentracker


Oct 12, 2018

Als je, net als ik, voortdurend nieuwe soorten wijn, druivensoorten, smaken, aroma's en dergelijke wilt ontdekken, dan moet je misschien ook maar eens lid worden van een lokale afdeling van de Vlaamse Wijngilde. In deze podcast praat ik met Bart Van Caneghem, de voorzitter van de Gentse Commanderij Osiris, dat deel uitmaakt van de Vlaamse wijngilde. Wat is dat nu precies, zo'n wijngilde? Moet je dan middeleeuwse gewaden dragen? Is dat niet duur en eerder iets voor oude mensen?

We praten ook over Barts lievelingswijnen, zijn bucket list en over trends die hij waarneemt in de wijnwereld. En hij deelt een van zijn grootste ergernissen, wat bij heel wat sommeliers wel eens in het verkeerde keelgat zou kunnen schieten... (Pun intended.)

Je hoort trouwens ook Thierry Lefevere, penningmeester bij Osiris en de vaste MC tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, en secretaris Hilde Colpaert, die een van de wijnen besprak tijdens de degustatie van Macedonische wijnen.

 

Interessante links:

* De Vlaamse Wijngilde: http://vlaamsewijngilde.org/

* Commanderij Osiris: http://www.commanderijosiris.be/

* Milk The Bishop: http://houbi.com/belpop/groepen/milkthebishop.htm

 

De middeleeuwse muziek die je in deze aflevering hoort, is "Folk Round" van Kevin MacLeod. Bron: http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100357